Diamond painting handleiding

Benodigdheden:
– Het patroon van het plaatje – Legenda met kleuren – Diamond painting, Diamonds in verschillende kleuren – Kleef pen – Een schoteltje of bakje om de Diamonds op te leggen.

Uitleg:
– Om te beginnen pakt u het deel van patroon waarmee u wilt beginnen voor u. Op het patroon zitten 2 lagen, een plaklaag en een oranje plasticlaagje, deze haalt u er gedeeltelijk vanaf. (de plaklaag laat u natuurlijk zitten)
– Kijk naar het blootgelegde gedeelte van het patroon en kies een van de figuurtjes die u op het patroon zit staan. In de legenda van zal u het figuurtje terug kunnen vinden, met het nummer van de kleur erachter.
– Zoek de kleur door te kijken naar de nummers op de zakjes met Diamonds. Leg van deze kleur een aantal Diamonds op een schoteltje.
– Met de kleef pen kunt u de Diamonds oppakken door deze zachtjes op een Diamonds te drukken.
– Leg de Diamonds op de hokjes in het patroon die overeenkomen met het figuurtje van de kleur. (Tip: Het handigste is om de op het blootgelegde gedeelte van het patroon alle vakjes van dezelfde kleur te vullen, voor u aan een nieuwe kleur begint)
– Wanneer u klaar bent met de kleur, kunt u de volgende kleur opzoeken en deze op dezelfde manier op het patroon te leggen.
– Wanneer u een aantal Diamonds naast elkaar heeft, kunt u deze het beste zo strak mogelijk tegen elkaar aandrukken met de achterkant van de kleef pen. Op deze manier liggen de Diamonds zo recht mogelijk en krijgt u het optimaal effect.
– Wanneer u klaar bent met het blootgelegde gedeelte van het patroon, kunt u het oranje plastic verder los halen en aan het volgende gedeelte beginnen.
– Wanneer u klaar bent met een gedeelte van het patroon kunt u beginnen met het volgende gedeelte.
– Wanneer u de gedeeltes aan elkaar heeft geplakt kunt u de lege randen opvullen met de juiste kleur Diamonds, wanneer dit gedaan is kunt u de Diamonds het best goed aandrukken door er bijvoorbeeld een (zwaar) boek met harde kaft op te leggen en hier met uw handen druk op te zetten of er iets zwaars op te leggen gedurende langere tijd.

Opmerkingen:
Wanneer het moeite kost om een steentje tussen 2 andere Diamonds te leggen kan het geen kwaad om er enige kracht achter te zetten, dit kan geen kwaad voor de Diamonds. Wanneer de Diamonds rij voor rij gelegd worden kost dit erg veel tijd, daarom is het handiger om de Diamonds per kleur te leggen.

Wanneer er vragen of problemen zijn kan er altijd contact op worden genomen met info@atelierbijdehand.nl

Bekijk ook het filmpje van you tube hier onder.