Flockfolie.

Flockfolie wordt, net als flexfolie, gebruikt voor het versieren van textiel (katoen, polyester of een mix van katoen en polyester). De verpakking Hotfix folie van Vaessen Creative bestaat uit 1 vel witte flockfolie op A4 formaat. Met de flexfolie (ook textielfolie, transferfolie en strijkfolie genoemd) kunt u textiel en kleding bedrukken met uw eigen ontwerp. De folie brengt u aan met behulp van een strijkijzer. De adviestemperatuur is 160°c. Strijk de folie ongeveer 20 seconden met gelijkmatige druk. Laat de folie goed afkoelen voordat u de beschermfolie verwijdert. Het is namelijk een cold peel flock folie.

Gebruiksaanwijzing:
De eerste stap is een ontwerp maken. Knip of snijd de gewenste vorm vervolgens uit de folie. Zorg voor een droge, schone en kreukvrije stof. U kunt de flockfolie fixeren met een strijkijzer. Houd er rekening mee dat de stoomfunctie van uw strijkijzer uit dient te staan. De adviestemperatuur voor het aanbrengen van strijkfolie is 160°c. Strijk de folie ongeveer 20 seconden met gelijkmatige druk. Maak geen heen- en weergaande bewegingen tijdens het strijken! Laat de folie goed afkoelen. Dit is namelijk cold peel flockfolie: de beschermfolie dient pas verwijderd te worden als deze koud is. Let op: de temperatuur en tijd kan per strijkijzer variëren!

Praktische tips:
• U kunt uw strijkijzer beschermen door een stukje bakpapier of hittebestendige folie tussen het strijkijzer en ontwerp te leggen.
• De folie kan gebruikt worden in combinatie met een stansmachine met dikkere stansmallen of met een plottermachine.
• Denk eraan dat u uw ontwerp in spiegelbeeld opzet, zodat het patroon in de gewenste richting komt.
• Was advies: de kleding of textiel met textielfolie is wasbaar op 40°. Door uw kleding en/of textiel binnenste buiten te wassen en te strijken, blijft het resultaat langer mooi.