Inkt en Verf voor elke hobby wens.

Bekijk ook onze selectie inkt en verf in de winkel

Wat is distress inkt?

Distress betekent het beschadigen of oud maken van papier. Distress inkt is hiervoor speciaal voor ontwikkeld en heeft een aantal eigenschappen waardoor je dit effect krijgt. Het is een zuurvrije, niet giftige inkt die langzaam droogt. Hierdoor heb je de tijd om te mengen, vegen en eventueel te embossen. Distress inkt reageert op water, het loopt verder en sneller uit dan een andere inkt en de kleuren veranderen niet door nat maken of verhitten.

Kan je stempelen met distress inkt?

Ja dat kan zeker! Maar Distress inkt is wat natter dan gewone inkt. Hierdoor word je stempelafdruk wat minder net dan met gewone inkt en heeft het wat langer de tijd nodig om te drogen! Ook zal niet elke stempel een even mooie stempelafdruk geven – sommige stempels zijn te druk of te vol.

Andere manieren om distress inkt te gebruiken.

Je kan Distress inkt op zoveel manieren gebruiken en zoveel verschillende effecten creëren! Je kan een figuurtje uitponsen of knippen en deze met een heel klein beetje tape vastplakken, zodat je hem na het distressen weer kan verwijderen. Wanneer je vegen maakt vanaf het figuurtje, kom je niet onder het papier en krijg je het volgende effect. Ditzelfde effect kan je ook met stempels creëren. Hiervoor moet je de stempel eerst op een kladje stempelen. Het is handig dit op een zelfklevend memoblaadje te doen! Hierna stempel je op de plek waar je de echte stempel wil hebben. Knip je kladje uit en plak deze precies op de echte stempel. Je kan nu het papier bewerken met Distress inkt en hierna het kladje verwijderen. Zo blijft de stempel in de originele kleur van het papier en de achterkant is bewerkt. Op de foto heb ik dit even simpel op een kladblokje gedaan met bruine inkt. Maar juist met heldere kleuren op een kaart kan dit een heel mooi effect geven! (bron:postfabriek.nl)

De juiste verf voor iedereen.

Onder de noemer knutselverf vallen allerlei verschillende verfsoorten. Elke hobbyschilder geeft immers weer voorkeur aan andere materialen en elk materiaal geeft weer een ander resultaat. Daarom streven wij ernaar ons assortiment zo veelzijdig mogelijk te houden. Daarom treft u in onze hobbyshop onder andere de volgende verfsoorten aan: Acrylverf, Aquarelverf, Glasstickerverf, Inktspray, Parelmoerverf en Schoolbordverf. Natuurlijk is eigenlijk elke verfsoort wel verkrijgbaar in welke kleur u ook maar wenst. Zit deze er toch niet tussen, dan kunt u uiteraard nog kleuren mengen. Of geef het gerust even bij ons aan, zodat wij voor u kunnen kijken of uw gewenste kleur niet bij te bestellen is. Overigens verkopen wij hobbyverf van verschillende vooraanstaande merken. Denk bijvoorbeeld aan Creall-verf zoals Creall Pearl en Creall Glass, CraftEmotions Shadowpaint en Perfect Pearls Mists. Citadel Base Paint – Leadbelcher (12ml) is een potje met een kwalitatief goede basis verf uit de Citadel reeks van Games-Workshop. De acryl verf (op water basis) is niet giftig en geschikt om metaal, resin en plastic onderdelen mee te verven. Bovendien zijn de base paints zo ontworpen dat zij een gladde matte afwerking geven met één laagje verf, zolang de miniatuur voorzien is van een zwarte of witte grondlaag.

Voor het kopen van hobbyverf in Rotterdam is Atelier Bij de hand uw ideale hobbywinkel. In onze gezellige creatieve winkel ontdekt u het volledige assortiment en helpen wij u maar al te graag met het vinden van de juiste producten. Voor elke schilderwens hebben wij wel een geschikte verfsoort op voorraad!

Leuke sfeer en goede service.

Of het nu dus om acrylverf kopen, aquarelverf kopen, parelmoerverf kopen of schoolbordverf kopen gaat: bij ons zit u helemaal goed. En omdat wij het u het liefst zo makkelijk mogelijk maken, kunt u hier eveneens direct penselen kopen en een schildersdoek kopen. Bovendien staan wij u terwijl u een kijkje neemt in ons assortiment graag bij met persoonlijk advies waar nodig. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen u en eventueel uw gezelschap rustig rondneuzen. Zo bent u na slechts één bezoekje aan onze winkel meteen klaar om aan het schilderen te slaan!

Loop gerust eens binnen of neem van tevoren contact met ons op. Dit doet u door te bellen naar 010-75 11 903. Voor alles van acrylverf bestellen tot aan een canvas kopen is Bij de hand uw perfecte knutselwinkel in Rotterdam.